האם לעשות פעולה שיהרגו ערבי חפים מפשע

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/05/02 15:34 טו בסיון התשסב

שאלה

כבוד הרב,

לא כל ערבי הוא רוצח, ועצוב מאוד שאתה מציג שכן.

תקשיב, התשובות שאתה כותב מתפרסמות באתר, אתה לא יכול לשלוח דברים כאלה לא נכונים לחלל הרשת.

תשובות כמו "מי שמתאכזר וכו..." הן תשובות דמגוגיות ולא קשורות.

מצטערת על הנימה העצבנים שבקולי, אבל הגיעו מים עד נפש.

בברכה...

-נעמה-

תשובה

בס"ד

אני לא חושב שכל ערבי הוא רוצח. ולא צריכים לחפש להרוג ערבים "חפים מפשע". אבל גם לא צריך להמנע מפעולות מלחמתיות אם יהרגו ערבים "חפים מפשע".
כך דרכה של מלחמה. לא מדקדקים להרוג רק את מי שאשם!!

הערבים הורגים בנו בלי לבדוק בציציות. גם ערבי שנפגע מאיתנו וגם ערבי שלא נפגע. גם ערבי משכם וגם ערבי נצרת וגם ערבי מסודאן. בגלל שהוא ערבי ובגלל שזו מלחמה של האומה הערבית.

יהודי נלחם בגלל שזו מלחמה של האומה הישראלית. יהודי מהארץ ולפעמים גם יהודי מחו"ל. זה שנפגע מערבי וגם זה שלא נפגע אישית. כל אחד ואחד מוכן למסור את נפשו למען האומה שלו.

תביני - זו מלחמה של אומה באומה. ואל תחפשי ותדקדקי האם פלוני אשם או לא?
הבעיה שלנו שאנחנו נלחמים בהם ומחפשים רק את האשמים וזו טעות. כיון שבמלחמה אינך הורג רק את האשמים.
כיון שמי שנלחם - לא נלחם בשם עצמו.
ומי שנהרג - לא נהרג בשם עצמו.
כל אחד עושה זאת בשם האומה.
וכל חייל שנהרג משום צד - לא אשם בכך.
לא במלחמה זו ולא במלחמה אחרת.

לכן כל ה"מוסר" הזה שאומר להרוג רק את האשמים הוא לא תופס במלחמות.
לא כאן ולא בשום מקום בעולם.
לא היום ולא בשום זמן נתון בהיסטוריה.

בגלל הטעות הזו נהרגו יותר מידי יהודים. וזו טעות. זה לא נכון שחיילים או אזרחים יהודים יהרגו בגלל מוסר מעוות.

והלואי שלא יהיו כלל מלחמות - אבל כל עוד יש מלחמות יש לנהל אותם כפי הכללים של המלחמות.
רק כך ננצח ונחיה.
ואם ננצח - נבנה עולם בלי מלחמות!