האם להתחתן ומתי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/04/06 00:43 יט בניסן התשסו

שאלה

שלום רב

שמי גלית ואני וחברי יוצאים 8 שנים כעת אני דתיה וחברי חילוני השאלה הראשונה האם זה מתכון לגירושים אם נתחתן מכיוון שאני דתיה והוא לא יש לציין שהוא היה פעם חרדי[ועזב בגלל שכפו עליו]והוא מכבד אותי מאוד בתוך הבית אנחנו אוהבים מאוד האם יהיה לנו בסדר בנישואין או שזה סיכון והשאלה השניה אנחנו רוצים להתחתן בחודש חשוון ואח שלו מתחתן בחודש אב[אוגוסט] השאלה אם זה בסדר מכיוון שאימם של שני האחים אלמנה וזה מפחיד שאנחנו מתחתנים אחרי האח הראשון כי אנחנו פוחדים שהאורחים לא יבואו בשנית יש לציין שהחאים לא מדברים 7 שנים אשמח אם תעזרו לי

תודה

תשובה

שלום וברכה
קשה מאוד לענות על שאלה זו, כיוון שרואים שמדובר במצב מאוד מורכב ומאוד מסובך, ורק אתם יכולים לענות על השאלה הנוגעת לכם.
אוכל לכתוב רק מעט עקרונות:
א. אין חתונה שהיא בלתי אפשרית, כי עזה כמוות אהבה קשה כשאול קנאה. אולם יש חתונות שהם מאוד עמוסות וקשות. חתונה בין בן זוג אחד דתי ואחד לא דתי היא מסובכת מאוד. הסיבוכים עולים בהמשך הנישואין בגלל שתי סיבות. ראשונה בהן היא העובדה שכשיש ילדים יש הרבה עימותים על אופי החינוך שלהם ועל הדרך בה ישמרו את תורת ד' או לא ישמרו. הסיבה השניה היא בזוגיות – קשה לזוגיות להיות מלאה כי בנושא כל כך חשוב ומהותי – הקשר עם הקב"ה, אין לכם שותפות. על כן, צריך לחשוב הרבה לפני שמחליטים. אמנם שמונה שנים ביחד – זה המון זמן.
ב. לא דוחים חתונה בגלל סיבות כאלה. סביר להניח שהאורחים יבואו – כבר יעבור זמן, אבל גם אם לא – זו לא סיבה לדחות.
ג. זו הזדמנות מצוינת לגרום לאחרים לדבר האחד עם השני.

כל טוב ושלום