האם להקשיב לרופא?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/03/11 00:30 יא באדר ב'

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי בעיה..

קורה לי הרבה פעמים שאני מתעסקת בלימוד תורה או בדברים שקשורים לדת/תורה והמחשבות שלי סוטות לדברים אחרים (ולפעמים לא רצוים ואפילו אסורים..)

זה קורה לי כבר הרבה זמן...

ולעיתים אני מרגישה שהמחשבות משתלטות עלי ולא נותנות לי מנוחה..

וחשבתי שיש לי בעיה והלכתי לרופא והרופא אמר שיש כדורים שיכולים לעזור..

האם לקחת את הכדורים או שזה פשוט ענין של זמן ואני צריכה לעבוד על המחשבות שקופצות לי?

ויכול להיות שפשוט אני לא קשורה לדת?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני לא רופא, לכן אני יכול להשיב לך רק על החלק האחרון של השאלה: העובדה שמחשבות סוטות לדברים אחרים לא מוכיחה שאת לא קשורה לדת. להיפך, הרבה פעמים המחשבות שלנו מטרידות ומקשות דווקא בדברים שחשובים לנו ביותר.

באשר לשאלה אם לקחת כדורים - אין לי זכות להתיחס לשאלה כזאת מפני שזה נושא שאין לי הבנה בו.
אני יכול רק לומר לך שאם את רוצה עזרה בהתלבטות, את צריכה לפנות אל מי שמבין בכך - ללכת לעוד רופא או לרופא מומחה בתחום ולהתיעץ אתו.