האם להמשיך בקשר שמועיל לי ולו???

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/04/02 15:07 ח באייר התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום!!!

שאלתי את השאלה הזאת כבר איזשהו רב מפה והוא לא ענה לי ואני פשוט לא זוכרת אם זה היית אתה אז אני ישאל שוב ברשותך...

דבר ראשון תודה על דברי החיזוק שאמרת לי על "פגעתי במי שנגע בי..."

ועכשיו לשאלה השני'ה: אני בת 14 ואני בקשר עם מישהו בן גילי (שאני אומרת קשר אני לא מתכוונת לקשר של אהבה אלא לקשר של אמונה אנחנו עוזרים אחד לשני להתחזק והוא אפילו גרם לי להתחיל לשמור נגיעה ועוד כל מיני דברים.) עכשיו מה שרציתי לשאול אותך זה: האם מותר לנו להמשיך להיות בקשר?

ואני רוצה גם להוסיף שרוב השיחות שלנו הם במכתבים וקצת קצת בשיחות בטלפון ופנים מול פנים....

בתקווה לתשובה מהירה....

תודה מראש...

תשובה

בס"ד

אע"פ שהקשר עכשיו הוא טהור, אין שום ביטחון שכך זה ימשיך. דרכו של עולם שקשרים מסוג זה מתפתחים לקשר מיני בהמשך הדרך.
כך ברא הקב"ה את עולמו. כוונתו היתה שהנטיות הללו יביאו חיים לעולם.
אי אפשר להלחם בנטיות הללו וגם לא צריך. אבל צריך לדעת שצריך לעורר אותם רק בזמן ובמקום הנכון. דהיינו אחרי החתונה. לפני כן הקשרים הללו עלולים להביא הרס וקלקול. וחבל.

לכן - עם כל הצער שבדבר - צריך להפסיק את הקשר עכשיו כשהוא עדין בטהרתו.
צריך גם בגללך ובמיוחד בשבילו.
את החיזוק שאת מקבלת מהקשר תצטרכי למלא ממקומות אחרים, מעצמך, מעצם הניתוק. ממקורות שלא ראית קודם, ממורים שלא דיברו עד היום בשפתך, מן הגורן או מן היקב. אבל בטוח שיבוא.
לא יתכן שתעשי מעשה נכון ובגלל זה תפגעי ברוחניות.

אני מברך אותך שבעזרת ה' תזכי להקים בית מלא אהבה, מלא טהרה, מלא שמחה, מלא חיים. חיים שמחים שתמיד תמיד יהיו רעננים.
אמן.