האם להמליץ לחניך על מחנה בני עקיבא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/05/02 07:56 כ בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

אני מדריך בבנ"ע את שבט ניצנים(ה).

בתוך חניך יצאתי למחנה אחד סה"כ בשבט מעלות(ז) ולצערי בלילה סידורי השינה לא היו צנועים כמו שלדעתי הם היו אמורים להיות. מה שהפריד בינינו הבנים לבנות היה יריעת בת ארוכה אך לא אטומה, במילים אחרות היו פתחים שהיו "שערים" בין הבנים ובנות אך לא הייתה עליהם השגחה של מישהו אחראי. והיה אפשר להכנס לאזור הלינה של הבנות והבנות יכלו להכנס לשטח הבנים.

שאלתי היא האם אני כמדריך אמור להמליץ לחניכים שלי לצאת למחנה או אולי אפילו לצאת נגד המחנה?

ואם ילדים בכיתה ה' קטנים מדי לדברים כאלה במחנה, מאיזו כיתה כבר מתחילה בעית הצניעות במחנה?

תשובה

בס"ד

אני לא חושב שצריך להמליץ לחניכים ללכת למחנה מעורב.

ממש לא.

בחלק מהמקרים הייתי יוזם ואומר לחניך\חניכה שאני ממליץ לו\לה לא לצאת למחנה מעורב.

סוף סוף אנחנו מחויבים כלפי הקב"ה ולא כלפי מחויבות תנועתית.

בהצלחה