האם לברך עם ילדים אוטיסטים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/10/03 18:00 כ בתשרי התשסד

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,שלום!

אני מלמדת ילדים אוטיסטים, והשאלה שלי היא האם לברך ולהתפלל עם התלמידים בשם ומלכות למרות שאני יודעת שהם לא יכולים להבין את המשמעות של הדברים וגם לא יבינו לצערי...

תודה רבה

תשובה

בס"ד

להתפלל איתם ולברך איתם כי הם מבינים משהו ותפילתם עושה רושם. ואע"פ שנראה לך שהם לא מבינים כלום – לא כך הוא הענין. והגמרא מספרת על שני חרשים שהיו יושבים בבית המדרש והיו שומעים את הלימוד ומהנהנים בראשם וכל הלומדים היו חושבים שהם שוטים שאינם מבינים דבר.

וכשהבריאו אותם החרשים, היו יודעים לחזור על כל מה ששמעו בבית המדרש. מכאן למדו חז"ל לא לזלזל במה שקולט אותו אחד שנראה בעיננו ילד או שוטה ח"ו או חרש. כי הם קולטים כל מה שמתרחש לידם אבל לא מראים כן לאחרים ואין להם תקשורת להביע בצורה שכולם יכולים להבין אותם.

בהצלחה