האם כל מה שכתוב בתורה אכן היה ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/11/02 14:28 ו בכסלו התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב!

ישנם פרשנים שמתיחסים לאירועים שונים בתורה כאל משל בלבד.

האם יש הכרעה כלשהי בנושא זה?

אם נקבל דעה זו, אלו ארועים ישארו הסטוריים במאה אחוז? הרי על מעמד הר סיני לא נוכל לומר שאיננו אמת היסטורית כיוון שזהו הבסיס לאמונתנו?

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

יש לך לדעת כי זאת התורה אשר שם משה לפני בני ישראל היא כתובה ע"י משה רבנו.ומה שכתוב בה הוא אמת לאמיתה.
כל הנאמר בה היה.
כל הנאמר בה נכתב בדקדוק רב.
יש משמעות לכל פסיק ולכל אות ולכל ניקוד ולכל מנגינת קריאה.

וכך נאמר בתלמוד הבבלי מסכת בבא בתרא דף יד עמוד ב

"ת"ר, סדרן של נביאים: יהושע ושופטים, שמואל ומלכים, ירמיה ויחזקאל, ישעיה ושנים עשר. ........ומי כתבן? משה כתב ספרו ופרשת בלעם ואיוב; יהושע כתב ספרו ושמונה פסוקים שבתורה; שמואל כתב ספרו ושופטים ורות; דוד כתב ספר תהלים ע"י עשרה זקנים: ע"י אדם הראשון, על ידי מלכי צדק, ועל ידי אברהם, וע"י משה, ועל ידי הימן, וע"י ידותון, ועל ידי אסף, "

הרמב"ם בספרו מורה נבוכים טוען שארועי הפגישות של אברהם עם המלאכים כגון פרשת בואם של המלאכים אל אברהם אחרי ברית המילה היה במחזה הנבואה.

ולכן אנו מאמינים כי כל הכתוב בתורה היה .
לשיטת הרמב"ם במורה נבוכים האירוע היה בנבואה.

בברכה,

עוזיאל