האם יש תפילה ארוכה מידי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/04/02 02:57 יא באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה.

בתי בת ה- 12 לומדת בבי"ס ממ"ד.

מדי בוקר היא מתעכבת מאוד בתפילה ומעכבת את כל בנות כיתתה להמשיך בלימודים עפ"י מערכת השעות.

כששאלתי אותה מדוע? הישבה לי כי היא מתפללת בכוונה מלאה ולא מוכנה לוותר על שום מילה בתפילה. יתרה מכך בתי כל בוקר מתעוררת מוקדם בבוקר מתפללת חלק מהתפילה בבית וממשיכה בבית הספר ע"מ להספיק את כל התפילה. שאלתי היא מה דעת כבוד הרב על כל והאם ניתן לא להתפלל את כל התפילה ואיזה קטעים לא להתפלל.

בתודה ובכבוד רב

מרים

תשובה

בס"ד

הלואי על כולנו.

אל תתני לשום אדם להפריע לה בדרכה. אפילו לא למורה בבית הספר. לשום אדם.
אל תתני לה גם תחושה של גאוה על כך.
שהכל יהיה מתוך ענוה ופשטות.
אם זה מפריע למישהו - שתתפלל במקום אחר. לא בבית הספר.
אל תפריעו לה.

בהצלחה