האם יש תאריך ביאת המשיח

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/05/02 09:09 כ באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

ראיתי אם אני לא טועה שהרב כתב שאסור לקבוע את תאריך ביאת המשיח וצריך לחכות לו בכל יום שיבוא. אז איך זה שהגר"א (אם אני לא טועה) כתב שהמשיח יבוא בה' באייר ה'תש"ח ואיך זה שהיום כולם אומרים שעכשיו זו אתחלתא דגאולה? הרי צריך להאמין שהמשיח יכול לבוא אפילו היום.

בקיצור: לא אמורים להאמין שעכשיו כבר מגיע הגאולה ולא רק תחילתה? כי אומרים שאנחנו עדיין בשלב של משיח בן יוסף ויש עוד שלבים.

מצטער על אורך השאלה.

תודה רבה רבה רבה!!!

תשובה

בס"ד

הגרא לא כתב שבה' באייר ה'תש"ח יבוא משיח, הוא אמר לתלמידיו שיום זה מסוגל לגאולה. ולכן תלמידיו אמרו בשמו להניח אבן פינה לשכונת "נחלת שבעה" ביום זה שנים רבות לפני תשח

גם כשאומרים שבניסן נגאלו ובניסן עתידים להגאל זה לא אומר שמתבטל החיוב להאמין שבכל יום הוא יבוא.

הענין הוא שיום זה הוא יותר מסוגל לגאולה. סוף סוף הגאולה היא תהליך שיש בו הרבה תאריכים משמעותים.

ראה באריכות על זה בספר "אחרית הימים"