האם יש שלב שבו לא עושים יארצייט

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/05/02 17:19 ז בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום רב לכב' הרב!

לאחרונה שמעתי, כי דיני אבלות חלים רק מספר שנים, שלאחריהן "פגה" - כביכול - האבלות. משתמע מכך, כי אין חובה לומר קדיש יתום אחרי ההורים וכמובן שאין חובה לעבור לפני התיבה ביום הזיכרון ("יאר-צייט"). כמו כן יש הבדל בין משך שנות האבלות בין אב לאם. למשל: אחד שהיה בגיל שלוש עשרה ויום אחד, נפטר עליו (לא עלינו ולא על אף אחד מישראל) אחד ההורים. בהגיעו לגיל 75, לא יחולו עליו דיני האבלות כנ"ל, לגבי אותו הורה (השאלה נשאלת גם לגבי שאר בני המשפחה: אח, אחות, בעל, אשה, בן. בת).

הייתי מבקש את התייחסותו של הרב לנושא.

לענ"ד, אם התשובה חיובית, יש היום - כנראה - בעיה, בקשר לאנשים שנהרגו בשואת ארופה, שיש להם בני משפחה שעדיין נמצאים איתנו וממשיכים לשמור את ה"יאר-צייט".

ברצוני לציין שהשאלה נשאלת "להלכה", לא "למעשה".

בתודה מראש

שמואל אריה פאר

תשובה

בס"ד

אין שום שלב שבו מסתימים דיני האבלות.