האם חייבים לאכול בשר חלק

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/07/02 20:25 כט בתמוז התשסב

שאלה

שלום.

אני נשוי כשנה , אישתי ממוצא אשכנזי ואני ממוצא ספרדי. בביתי ובביתה לא שמרו על בשר חלק .

רציתי לשאול מה הבעיה בבשר כשר שאינו חלק

ואם יש עניין שאנו נשתדל לשמור על זה .

האם נכון שספרדים מחמירים על זה יותר ?

מיותר לציין שהדבר יגרום די בלגן במשפחות שלנו

עם נחליט לקבל על עצמנו.

הרב גם יוכל לפרט בדיוק על איזה סוגי בשר

צריכים לשמור יותר מרבנות.(חלק)

האם מותר לאכול בצלחות וסירים של אלו שלא שומרים על בשר חלק.

בתודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום ומזל טוב

ספרדים נהגו לאכול בשר חלק - דהיינו שלא היו בריאות של בעל החיים שנשחט סירכות.
דע לך ששמעתי פעם ממגדל בקר ותיק כי הריאות הן "ספר הרכב" של כל בעל חי. כל ההיסטוריה הרפואית של בעל החיים כתובה על הריאות. אם לא הזניחו וטיפלו בו טוב ובזמן - ריאותיו יהיו נקיות. ואם לאו - לאו.

כתבתי "נהגו" ולמעשה זו "הלכה" שרוב ככל הספרדים נהגו לספקו כמותה וגם הרבה אשכנזים.

לכן - עליך ועל אשתך לאכול בשר חלק.

מה זה אומר?
בבשר בקר או כבשים להקפיד על כך שיצוין על הבשר שהוא "חלק".

אינני נכנס כעת לשאלה מהי הרבנות שעליה אתה סומך. כיון שזו שאלה בפני עצמה. בדרך כלל נהוג לסמוך על הבשר המיובא על ידי הרבנות הראשית לישראל שכתוב עליו "חלק".

המחמירים קונים בשר חלק משחיטות מיוחדות שהם מכירים את הרב השוחט והקצב וכו'.
אל תקנה אף פעם מקצב שאינך מכיר. לעולם לעולם לא תקנה מקצב שאנך מכירו. לא בשוק הכרמל ולא בשוק מחנה יהודה ולא בשום מקום אחר דומה!!

מותר לאכול בצלחות וסירים של אלו שלא שומרים על בשר חלק.

אחרי כל זה אתה רואה שאין בזה הרבה "בלגן", ואולי בזכותך יתחילו גם אחרים לאכול בשר חלק.

עוד דע לך שקל מאוד להשיג "בשר חלק" כך שאינך נכנס למצב קשה.

בדרך כלל אני נוהג לומר לכל אדם שכל דבר טוב שנוהגים אדם יאמר שמקבל על עצמו "בלי נדר". שאם פעם הוא יכשל בטעות לא ישלם תשלום מיותר על "הפרת נדר שקיבל על עצמו"

גם במקרה זה גם אתה ואשתך צריכים לומר כן. ואע"פ שלא מדובר ב"מנהג" שהרי זו "הלכה" כדלעיל. אלא בגלל שיש כאמור דעות שונות בענין. דעות שנחשבות "דעת יחיד" - אבל על שיטתם כדאי לסמוך במקרה שנכשלתם וטעיתם. וגם על העבר.

בתיאבון