האם הרמ"א חולק

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/12/02 23:57 ב בטבת התשסג

שאלה

הרב שלום!!

היכן אוכל לקבל מידע על תקופת האחרונים והשו"תים שנכתבו ומחבריהם.

פשוט יש כל כך הרבה,ואיני יודע תקופות או מחברים,מקומות,אשכנזים או ספרדים.

אם הרב יכול להביא לי אתר מסויים או קובץ מצורף.

נ.ב יש לי שאלה-אם רב פוסק הלכה ומביא לכך הוכחה מהגמ' למשל,האם למרות שהוא לא בעדה שלי,למשל שאני אשכנזי והרב ספרדי,האם אוכל לסמוך עליו לעניין פסק ההלכה או שאני הולך רק אחרי פוסקים אשכנזים??

נ.נ.ב שאלה אחרונה-איך יודעים אם הרמ"א חלק או הוסיף על השו"ע בדברים שכתב??

תודה מראש-יהודה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)-יש המון ספרים שנכתבו בנושא זה.
חלקם ספרים עבי כרס כגון "תולדות ראשונים ואחרונים"
וחלקם חוברות וספרונים נוחים מאוד לשימוש יומיומי.
אתה יכול לעיין בתקליטור של פרוייקט השו"ת יש להם מדור מיוחד לבבלוגרפיה של כל ספר וספר.

2)אתה יכול לסמוך אך אם אתה שואל שאלה הלכתית יש לך לציין את העובדה שאתה ספרדי או אשכנזי.

3)-אם הרמ"א כותב י"א אז הוא חולק בדר"כ.
ואם הוא מציין מנהג אחר אז הוא חולק.
אתה יכול לעיין בספר "יד מלאכי " ובו יש כללים ללימוד השו"ע והרמ"א.

בברכה,

עוזיאל