האם היה נכון לשפוך חומצה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/08/05 17:40 יז באב התשסה

שאלה

שלום!

לדעת הרב האם מה שהיה בכפר דרום שאנשים זרקו דברים (לא משנה אם זה חומצה או לא) על חיילים זה בסדר?

האם מותר לעשות כך?

תודה.

תשובה

בס"ד

כאשר אדם שמגורש מביתו צועק זה גם דבר לא יפה. דברי חכמים בנחת נשמעים.

כאשר אדם שנהפך למובטל מוחה נגד החלטת הרוב – זה. מסוכן לדמוקרטיה.

כאשר הוא לא מוכן לוותר על ביתו ולצאת לפי בקשת ראש הממשלה – הוא יקנס במאות אלפי שקלים.

כאשר הוא ירצה להגיע לביתו – הוא עלול לקבל מכות רצח כמו שקרה לשכנו. שנשאר אחר כך בבית מאסר.

כאשר הוא יבכה – יצחקו עליו ויגידו שהדמעות הם מזויפות.

כאשר הוא יקרע קריעה – יגידו שהוא מנצל את הדת לצרכים פוליטיים.

כאשר הוא יצא עם ספרי תורה מבית הכנסת – יאמרו שחייבים להמשיך את הפינוי מכל יש"ע באותה צורה.

כשהוא בא להפגין – חוסמים לו את האוטובוסים.

כשתנ"צ במשטרה מקלל אותו ומורה לשוטריו לשבור לו את העצמות – פוטרים את המושחת הזה בחיוך ובקריצה שובבית.

כשהוא שופך מים על מי שמגרש אותו מביתו – אומרים עליו שהוא שפך חומצה. למרות שאף אחד עוד לא מצא את האיש שנכווה מהחומצה הזאת.

חביבי – שופכים על הציבור הזה חומצה ואני לא אשפוך עליו אפילו לא אות אחת של ביקורת!!!

הרסו את ביתו.
לקחו את רכושו.
מנסים לקחת את כבודו.
ומי עשה את זה גדול המושחתים! זה שגנב מליארדים מטיף מוסר לזה שרק נחשד בגניבת עשרה שקלים.

אתה לא מבין שיש פה עולם הפוך!!!

כל אבירי חופש הביטוי וחופש ההפגנה. כל המחוקקים את חוק כבוד האדם וחרותו פתאום נדמו. כל אבירי הצדק התגלו כאבירי הרשע. ואתה שואל למה האדם הנגזל הזה צועק.

למה הוא שופך מים?

השאלה היא הפוכה: למה אנשים לא הוציאו עיניים לחיילים כמו שעשו השמאלנים שהפגינו בעד הערבים נגד הקמת גדר ההפרדה?

התשובה היא: כי אנחנו יודעים שהחיילים הללו הם האחים שלנו. ולכן אנחנו לא מוציאים להם את העיניים בהפגנה.

התשובה היא כי יש לנו אחריות על המדינה שלנו. ואנחנו לא ניתן יד למלחמת אחים למרות שבגלל זה אנחנו מפסידים את הבית שלנו.

התשובה היא כי יש לנו גבולות ויש לנו ערכים ויש לנו כללים שעל פיהם אנחנו חיים.

אנחנו יודעים כי היינו מאיימים בנשק ויורים אש חיה על החיילים היינו יכולים לעצור את הגירוש הזה. היו נהרגים כמה אנשים והיינו קוראים להם בשם היפה של "קרבנות ארץ ישראל" אבל אנחנו לא עושים זאת!!

לא כך קרא בן גוריון לתותח שהרג יהודים "התותח הקדוש".
לא קראו להרוגי אוסלו "קרבנות השלום".
האם גם אנחנו נהרוג חיילים ונקרא להם "קורבנות ארץ ישראל"?

אבל אנחנו לא נעשה כך לעולם. כי יש לנו אחריות!!

והוא רחום יכפר עוון