האם ד' מעניש אתאיסט

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/02/13 20:05 י באדר התשעג

שאלה

1.האם ד' מעניש אתאיסטים? כי ד' שונא להעניש אז סימן שהוא מעניש בשביל מטרה אבל מה המטרה להעניש אתאיסט? הוא לא ילמד מזה ממילא, הוא לא יחשוב שהוא נענש מסיבה הרי.

2.ושאלה אחרת לגמרי, בשבת מותר לקרוע דברים כמו שקית צי'פס או חתיכה משקית שוקו וכד'...?

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,

החשיבה על דרכי ד' מחייבת זהירות רבה. (ישעיהו נה; ח) "כי לא מחשבותי מחשבותיכם ולא דרכיכם דרכי נאם ד' "
עלינו להבין שאם נחשוב על הדרך היותר נשגבת שאנחנו יכולים לתאר לעצמנו, פעולת ד' היא למעלה מכך לאין ערוך.
ודאי ד' לא מעניש באופן ילדותי כדי לספק את יצר הנקמה.
כל מושג העונש צריך להתפס כאמצעי מחנך ומתקן עולם.
אם ד' מעניש זה כדי ללמד לקח - או את החוטא או את הסביבה שלו.
ברוב המקרים ד' לא ממש מעניש אלא מביא את התוצאה על החוטא, כמו מי שמאחר לרכבת וכך הוא מפסיד אותה - זה לא עונש אלא תוצאה טבעית של מעשהו.
האתאיסט לא נענש, אלא משלם באופן טבעי את תוצאות מעשיו. הוא התרחק ממקור הטוב והברכה - והתוצאה הטבעית היא מחיר רוחני שהוא משלם על כך.
לא כל האתאיסטים משלמים אותו מחיר מפני שד' דן כל אדם באופן מאוד מדוקדק על פי כל מעשיו - אם האתאיסט הוא צדיק בדברים שבין אדם לחברו, עושה הרבה חסדים, הוא ודאי מקבל גמול טוב על כך.

באשר לשקיות בשבת -
מותר לקרוע שקיות אריזה של אוכל וגם של כלים וכד', ועיין תשובה של הרב שרלו ודיון בעקבותיה
http://food.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=55288