האם גוי הוא כמו בהמה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/06/02 02:56 כ בתמוז התשסב

שאלה

שלום

רציתי לשאול על הלכת "לא תחונם" מדוע אנו מצווים על כך?

שמעתי גם שיש שמחשיבים גויים כבהמות ,אני כאן באר"הב וחברי הטובים ביותר הם גויים . והם בכלל לא מזכירים "חיות" באופי יש בהם רגישים ,מתחשבים,וכו

ב. האם מותר לי לגור בבית אחד עם משפחה של גויים

תשובה

בס"ד

גם בן אדם נכרי נברא בצלם אלוקים. "חביב אדם שנברא בצלם" ואנו מתפללים בסוכות למענם. ומקריבים קרבנות של בהמות למען אומות העולם. ומזכירים אותם בתפילה.

אם הם כמו בהמות למה מקריבים למענם קרבנות?

מותר לגור בבנין אחד עם נכרים בחו"ל – רק שתזהר על חייך כי לפעמים יש בניהם שונאי ישראל שנראים מאוד יפה (כמו אגג שהלך מעדנות) נראים יפה כמו הנאצים המנומסים והמתורבתים ובקרבם יש שבע תועבות. לכן
בכבוד בזהירות.
יש גם חסידי אומות העולם. רק שעד שלא הוברר לך מי הם ומה הם - צריך זהירות. הנסיון הארוך והמר של הגלות במשך אלפים שנה כמעט לימד אותנו שלא לסמוך על אומות העולם - אפילו ע=לא על הנחמדים שבניהם.
לצערינו
לא על הממשלות ולא על היחידים.
יש חסידים באומות העולם - אבל צריך לחפש ולמצוא אותם - לצערינו לא כולם חסידי אומות העולם.

ומה ששאלת על "לא תחונם" - זה רק בארץ ישראל.