האם בקורת על ספר זה לשון הרע?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/08/10 12:16 טו באלול התשע

שאלה

בס"ד

לרב שלום ,

אני מורה ברוך ה' ואני מלמדת חוברת מסוימת בחשבון,גסתי שלומדת להיות מורה למתמתיקה,מכירה את החוברת ,היא אמרה לי שהחוברת ממש גרועה מבחינה דידקטית,והחוברת ממש גרועה האם זה לשון האע ?

אני אמרתי לה שהיא שמבחנתי החוברת מעולה כי זאת הפעם הראשונה שאני מלמדת חשבון ומבחנתי החוברת קלה בשבילי והיא מעולה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זה ודאי לא לשון הרע מפני שלא מדובר על איש אלא על חפץ = חוברת.
גם לא מדובר על קביעה שיש שם משהו רע אלא האם החובתר מתאימה לצרכים שלך. לטעמה החוברת גרועה כמו שלטעמך החוברת דווקא טובה.
צריך גם לשים לב שאם אומרים משהו כדי להביא להוראה יותר טובה ולחינוך יותר טוב זה ודאי לא לשון הרע אלא אפילו חובה.