האם אני חייב להיות ציוני ולאהוב את המדינה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/05/02 16:11 יז בסיון התשסב

שאלה

שלום אל כבוד הרב קוראים לי,,,,, אני בן 18 מנתניה.

חזרתי בתשובה לפני קצת יותר משנה. וכמו כל חוזר בתשובה חיפשתי את הדרך היהודית לעבודת ה' הטובה ביותר. בדקתי כמה וכמה זרמים ביהדות. והיום אני כבר חושב שמצאתי את דרכי.

אני הולך עם כיפה סרוגה אבל אני בעד הדרך של הכיפה השחורה.

אני נוהג להתפלל בסניף בני עקיבא בימי שבת ואני מוכרח לציין שזה לא היהדות שהקב"ה רוצה מאיתנו. בנים ובנות ביחד??

שיחות בין גברים ונשים הולכות שם על ימין ועל שמאל. אין בינהם דברי תורה כלל וכלל. רוב הנוער שם אינו יודע את שפת הגמרא ועוד..

אני מסכים במאה אחוז עם הדרך של בני עקיבא שקוראים לה "תורה ועבודה". לפי דעתי זאת דרך מצויינת אבל הנוער בבני עקיבא לא מיישם כלל וכלל את הדרך הזאת. במקום באמת לעבוד וללמוד תורה - הם רק עובדים ולא לומדים תורה.

רובם הולכים עם כיפות בגודל של כפתור.

אם היו מיישמים את הדרך היפה הזאת של "תורה ועבודה" - הכל היה בסדר.

בגלל זה רוב החוזרים בתשובה כמעט כל החוזרים בתשובה הם הולכים ישר לזרם של הכיפות השחורות מכמה סיבות.

הסיבה הראשונה היא שהדתיים הציונים הם חפיפניקים והדת היהודית היא לא בסולם העדיפויות שלהם ויש הרבה זילזול מצידם.

והסיבה השניה היא שהדתיים הציונים בכלל לא פועלים לקירוב רחוקים ליהדות. אין תנועות חזרה בתשובה של דתיים ציונים. כל התנועות של החזרה בתשובה באות מהכיפות השחורות וזאת ההוכחה שהדרך של הכיפות השחורות היא הדרך האמיתית.

איך הזרם הדתי ציוני לא מנסה לקרב רחוקים לקב"ה???

אנחנו קרובים לגאולה והדתיים הציונים לא עושים כלום. פשוט בושה.

אני לא חושב שאני חייב להיות ציוני. אני אוהב את ארץ ישראל אוהב את אדמת ישראל ובעד להמשיך לבנות אותה ולהקים ישובים חדשים ועוד הרבה דברים.

אבל איני יכול לאהוב את המדינה.

המדינה היא מדינה שהשלטון שלה הוא שלטון של כופרים איך אני יכול להיות בעד שלטון שלא מזמן קבע שגיור רפורמי הוא צודק??

והשאלה הגדולה ביותר היא איך הדתיים הציונים יכולים להיות בעד המדינה????

הרי הם כופרים!!!

שיתביישו להם!!

בע"ה שישובו בתשובה כל עם ישראל. אני מקווה שתשיב לי על מכתבי במהרה

תודה!

ושכל עם ישראל יזכה לשוב בתשובה לאביו שבשמיים ונזכה לראות פני משיח צדקנו במהרה בימינו

אמן!

תשובה

בס"ד

מה אשיב לך?

העלת כמה וכמה טענות שאולי הם צודקות לגבי המקום שבו אתה מתפלל. שם אולי אתה רואה חסרונות שמקוממים אותך. ויכול להיות שיש אנשים שלא מיישמים את הדרך שהם מאמינים בה

התופעה הזו נמצאת גם בחברה הציונית וגם בחברה החרדית.

לעומת אלה ש"מזייפים" קצת - יש הרבה שנראים אחרת לגמרי.