האזנה למוסיקה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 05/08/02 21:56 כז באב התשסב

שאלה

באלו מקרים אסור להאזין למוסיקה, מלבד אבלים?

תשובה

א. מי"ז בתמוז והלאה אסורה שמיעת שירים, ואפילו שירי קודש, גם משידורי רדיו ומהקלטות. כמו כן אסורים ריקודים ומחולות.

ב. כל השנה כולה, אלו הנוהגים כפסקי השו"ע אסורים בשמיעת כלי נגינה, אלא בשמחה של מצוה, כגון: חתונה, ברית מילה ובר מצוה. הנוהגים כרמ"א מקלים בזה, ומכל מקום אסור לשמוע מוסיקה המלווה באכילה. כשאוכלים במסעדה וברקע מושמעת מוסיקה שאי אפשר למונעה, יש להתכוון שלא להנות מהשירים.

ג. כל הנ"ל מדובר בשירי קודש. שירי עגבים וכנסיות אסור לשומעם בשום פנים ואופן, ואפילו כאשר רק המנגינה מקורה בהם.

ד. כששומעים מוסיקה בזמנים שאסור לשומעה, כגון בנסיעה באוטובוס, אין חובה לאטום אוזנים, אבל טוב להשיח את הדעת מהמוסיקה ע"י קריאה בספר, ולפחות להתכוון שלא להנות מהשירים. בשירי עגבים ושאר שירים אסורים יש להסיח את הדעת בכל דרך שהיא.