האדיבות משתלמת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/09/09 22:47 כא באלול התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אתמול הייתי במפגש מסוים של פנויים ופנויות וקרה שהתייחסתי לא כ"כ יפה למספר אנשים שפנו אלי בבבקשה לשוחח עמי. לא רציתי לעשות זאת מרוע אלא פשוט לא רציתי לפתח סתם שיחה אם אני לא מעוניינת וחברות שלי אמרו לי שבמקרים כאלה פשוט צריך להתעלם בעדינות מהבנאדם (זו הייתה פעם ראשונה שלי ולא ידעתי איך להתנהג). נראה לי שהיו כמה אנשים שאולי נפגעו מהיחס שלי ובאמת באמת שלא התכוונתי לפגוע אלא רק באמת לא לפתח סתם משהו. יש לי אולי דרך לברר את זהותם של חלק מהאנשים (מדובר במפגש של פורום מסוים)ולבקש את סליחתם. האם עלי לעשות זאת? כיצד עלי לנהוג?

ברור לי שבפעם הבאה אני אשתדל יותר, בלי נדר, להתייחס יפה לאנשים ולהגיד להם בצורה יותר נעימה שאני לא מעוניינת אך הפעם טעיתי..

מה עלי לעשות?

תודה רבה ושבת שלום!

תשובה

בס"ד
לפי התאור שלך אין במעשים שלך פעולה פוגעת בכוונה (הלבנת פנים; הוצאת שם רע וכד') לכן נראה שמצד הדין את לא חייבת בהתנצלות.
אבל אם את חפצה בתיקון המידות שלך. אם חשוב לך לדעת שאינך מקילה ראש באנשים שנפגעו ממך - זו בהחלט דרך חיים נאותה, להקפיד על המידות.
אפשר להעביר התנצלות בסגנון: "מצטערת על חוסר רגישות שהיתה לי; סליחה אם נפגעת".
מכל מקום גם לטובת האינטרס שלך - אם את מצטירת במפגש כלא נעימה ולא עדינה, זה עלול להזיק לך מפני שיש אפשרות שהבנים שם מכירים זה את זה ועלולים להעביר התרשמות ולספר אחד לשני שהתנהגת בחוסר נימוס.
מסקנה: האדיבות משתלמת!