ד' צריך שאנחנו נמליך אותו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/08/10 22:02 טו באלול התשע

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול מצד מה אנו עושים בר"ה הצלכת ה' הרי ה' מצידו לא צריך שנמליך אותו כי הוא כבר מולך ו"מלוא כל הארץ כבודו".

תודה רבה

תשובה

בס"ד
המלכת ד' אינה בשביל ד' אלא בשבילנו.

כמו משפחה שאביה יצא מהבית והילדים משתוללים ושוכחים את אבא, מרשים לעצמם להתקוטט ולפגוע זה בזה וגם להרוס ולהשחית את הבית. פעם אחת האבא דופק בדלת ומיד כל הילדים נזכרים בו ומתחילים להתנהג נכון - התיקון שלהם הוא לא בשביל האבא אלא בשבילם.
כך הקב"ה ברא עולם והוא מנהיג אותו, אבל הוא נותן לאדם בחירה חופשית והאדם מנצל את הבחירה כדי להתרחק מד' ולקלקל את העולם.
בראש השנה אנחנו מבקשים להזכר מי באמת מלך עולם ומה אנחנו חייבים לו - ואם נעשה את זה ונמליך אותו על העולם זה יהיה הדבר הטוב ביותר עבורנו. אלו יהיו ימות המשיח.