דתיים לאומיים/ חרדים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/05/13 17:26 ד בסיון התשעג

שאלה

שלום הרב, למה הציונות הדתית נתפסת כ"לייט" לעומת החרדים?

חבר שלי הוא דתי לאומי, ואני התחזקתי וחזרתי בתשובה עם הקשר שלי איתו ברוך השם. אני מתקשה לשייך את עצמי לזרם מסויים. חרדית אני יודעת שאני לא אהיה, בגלל שכל עניין המעורבות החברתית, לימודים גבוהים, טיולים בארץ ומימוש עצמי אלו הם דברים שמאוד חשובים לי ולפי מה שהבנתי לא כל כך מבורכים בקהילה החרדית, אבל אני חושבת שאני יותר מזוהה עם הציונות הדתית, אם כי אני מוצאת את עצמי מבקרת ולא מסכימה עם כמה דברים. אני מרגישה שהם מוותרים על הצביון הדתי שלהם לא פעם בשביל החילונים. דבר שאפשר לראות שקורה בפוליטיקה כל עניין הנישואים בין בני אותו מין ועוד דברים. כמובן שיש לבוא לקראת החילונים וכל עניין הקירוב רחוקים וקידוש השם, (הלוואי שביום אחד כולם היו יכולים להתקרב לבוראם ולשמור לפחות שבת) אבל יש דברים שהם יהרג ובל יעבור מבחינתי שאסור שיקרו בארצנו הקדושה. אני מודעת למורכבות הדברים ואולי טיפה תמים מצידי להחזיק בדעה שכזו.

קשה לי לתייג את עצמי וכשישאלו אותי מה אני לא בטוח שאדע להגדיר.

ולסיום אשאל? האם אני מוותרת לעצמי, בהתחזקות שלי בזה שאני לא בוחרת להיות חרדית?

מקווה שהייתי מובנת.

תודה מראש על ההיענות.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין כל חובה להיות מגזרי.
הרב קוק בזמנו כתב מאמר קצר שנקרא "מסע המחנות" ובו הוא מסביר עד כמה הענין המגזרי מזיק לעם ישראל ולאמונת ישראל. הרב קוק תומך שם באופן ברור בביטול המגזרים.

אני ממליץ לך לקחת את הטוב מכל מגזר:
ללמוד תורה ולשמור מצוות כמו החרדים.
לאהוב את עם ישראל וארץ ישראל כמו הדתיים - ציונים.
להיות מעורבת חברתית, מטיילת ומגשימה את עצמך כמו החילוניים.