דתיים חרדים מי יותר טוב - תגובה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/08/02 15:10 כט באב התשסב

שאלה

בס"ד

קראתי את התשובות של הרב בנושא החרדים ואני רוצה לשאול כמה דברים קודם כל הקדים אני בא ממשפחה מהמזרחי ולמדתי בישיבות תיכוניות והייתי חבר בבנ"ע ובעזרה ועזבתי את החברה הזאת ונהייתי חרדי בבחירתי אני פשוט ראיתי להיכן מוביל אותי ואחרים הציבור הדתי ראיתי את הזלזול בהלכה את המתירנות איך שההלכה מתעקמת לפי צרכי הציבור אני רוצה לגעת בכמה בעיות שנמצאות בציבור הדתי

א)מי התיר את כל התערובות בנים ובנות שמדברים יחד ומטיילים יחד ראיתי באתר זה ובאתרים נוספים תשובות שונות ומשונות והיתרים הנשלפים מהשרוול שאין להם שום בסיס בהלכה וזה הגרוע ביותר שמשתמשים בתורה לכל התאוות

ב)כל הקירבה לעולם החילוני מובילה לפי שחת ואין זה נקרא אהבת עמ"י וזה בציבור החרדי נשמר מכל משמר

ג)באחת מהתשובות של הרב נשמע מהלשון של הרב כאילו החרדים לומדים פלפולי סרק דהיינו החזו"איש והרב מבריסק ורב אלחנן והרב שך זצ"ל למדו ולימדו פלפולי סרק רח"ל

ד)גם אם יש מצוות ישוב א"י אין זה מפקיע את כל התורה ויש חיוב לדור במקום תורה והאדם נמשך אחר סביבתו כדאיתא ברמב"ם וזה הסיבה שהחרדים גרים היכן שגרים.

אני מלא תקווה שהציבור הדתי יקבל עליו עול מיצוות וירחיקו מעליהם הטלויזיות וכלי התשקורת למינהם וכן תרבות מהמערב ועי"ז נזכה ליגאולה קרובה ולביאת משיח צדקנו אין כוונתי לפגוע בשום ציבור אלא רצוני לתהות על דברי הרב מצפה לתשובה בהקדם האפשרי

תשובה

בס"ד

א- זה אסור. אבל התערובת הזו אינה הדרך של הציבור הדתי לאומי. זה קילקול שהשתרש בחלק גדול מהציבור ולאט לאט הוא יוצא והולך - ברוך ה'.
אין שום קשר בין הקילקול הזה לבין אהבת ארץ ישראל והרצון לקיים את כל התורה כולה ולא רק חלקים ממנה.

ב- ברוך ה' שגם הציבור החרדי גילה אחריות לכלל ישראל ופועל במרץ רב לקרב את כל מי שאפשר ליהדות לתורה ולמצוות. פעם זה לא היה ברור מאליו כמו היום והגישה היתה הפוכה (קהילות נפרדות). בענין זה ראוי להעריך את הציבור החרדי שאימץ גישה של הציבור הציוני ומגלה אחריות לכלל ישראל ושותף איתו בממשלה ובכנסת ובכל עשיה חיובית. הוא עושה אותה לפעמים יותר טוב לפעמים פחות אבל הוא עושה.

ג- חס ושלום!!

ד- אולי לא ידעת אבל חרדים גרים גם ביש"ע.

ה- הלואי.