דתיים חילונים2

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/04/02 06:13 יח באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב,

שלומות ואור,

תודה רבה על התשובה שניתנה לי, אולם יש לי שאלה: האם במהלך השיחות שלנו עם חילונים יש מקום לומר זאת כך, כוונתי היא שברור לי ב"ה שהמטרה שלנו כציבור דתי היא מדינה יהודית עפ"י ההלכה, אולם האם במהלך דיון על "כפיה דתית" יש מקום לומר זאת, או שזה עניין שהוא בנושא של מה שתשיב לעצמך.

תודה רבה ושנזכה לגאולה קרובה אמן.

תשובה

ב"ה

שלומות!

הכל תלוי באוירה הכללית בה מתרחשת השיחה. ככלל, יש להסביר שחייו של כל אחד נעים בין שני צירים: האידיאל והמציאות. האידיאל הוא מופשט, קשור לחזון, לאוטופיה. המציאות - היא הביטוי היותר שלם אליו ניתן להגיע מתוך עולם שלם של אילוצים. מדינת הלכה היא החלום שלנו, החזון שלנו. אבל זה לא אומר שמחר בבוקר אנו מתחילים לבצע את החלום הזה. זה לא אומר שהדרך אליו היא עכשוית. לכן, בשיחה כללית - לא הייתי אומר שזו מטרתי הסופית. לשם מה לומר - הרי זה לא רלוונטי. אבל, אם השיחה היא קולחת ונעימה, מדוע שלא נדבר על החלומות, על החזונות?!

בברכה,

שח