דתיים חילונים

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/06/02 15:21 ב בתמוז התשסב

שאלה

לרב שי פירון שלום

שאלתי היא כזו:

יש לי חבר טוב שאנחנו בקשר מאוד טוב אבל יש בעיה אחת: הוא לא דתי.

לאחרונה הוא הציע שנהפוך את הקשר לרציני, כלומר חברים. הוא מסכים שלא ניגע אחד בשני לאורך כל הקשר, כמו שעשינו כמובן עד עכשיו.

השאלה היא אם זה אפשרי ובאילו תנאים.

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום לך.

אני חש צורך לכתוב את דברי בבהירות כדי שלא יוכלו להשתמע לשני פנים.
אז, בקיצור: לא! לא! לא!

ובאריכות: הפער בין השקפת העולם הוא אדיר. ובעיקר לאור העובדה שאת נמצאת בשלב של גיבוש התפיסות שלך, אי אפשר לגבש עמדות כאשר כל הזמן אתה צריך להסביר את עמדותיך ולנ=העמיד אותן מול עמדות אחרות. חייבים לבחון את הדברים במשקפיים ראציונאליות. הקשר הזה הוא סוג של יחד שבבסיסו יש יותר שאלות מתשובות. זהו קשר שמלווה בהרבה סימני שאלה.
הוא לא בריא בגיל הזה.הוא לא בריא בכלל.
אל תסתבכי. אל תכנסי למצבים רגשיים ואח"כ לא תוכלי להפסיק.
זה לא מתאים, זה לא נכון , זה לא בריא.

בברכה ,

שי