דתיים-חילוניים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/01/02 06:25 כז בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

שלום!

רציתי לברר את הסוגיה של קירוב לבבות והדברות בין דתיים וחילוניים מצד אחד ידוע כמה חשוב שתהיה אהבת ישראל ושלא ח"ו נגיע למצב של שנאת חינם מצד שני שמעתי ממקורות מסויימים שבעצם אנחנו שואפים "לבטל את החילוניות" (דבר שאני גם לא כ"כ מבינה) אז איך מקרבים לבבות בצורה הנכונה?

תשובה

בס"ד

מותר לנו לדעת שהדרך שבה ה' רוצה שננהג היא בשמירת תריג מצוות. זה לא סותר את מצוות אהבת ישראל וזה לא סותר את כך שכשרואים מישהו שעובר על מצות ה' זה כואב לנו.

כואב לנו אבל זה לא אומר ששונאים אותו. להפך אם לא היינו אוהבים אותו מה איכפת לנו מעברותיו?

אוהבים אותו ולכן מקיימים בו הוכח תוכיח.

שים לב לפסוקים בתורה בספר ויקרא פרק יט

(יז) לֹא תִשְׂנָא אֶת אָחִיךָ בִּלְבָבֶךָ הוֹכֵחַ תּוֹכִיחַ אֶת עֲמִיתֶךָ וְלֹא תִשָּׂא עָלָיו חֵטְא:
(יח) לֹא תִקֹּם וְלֹא תִטֹּר אֶת בְּנֵי עַמֶּךָ וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ אֲנִי יְהֹוָה

הרי לך הוכחה מהתורה כי הוכחה לרע צריכה לנבוע מאהבה אמיתית!! ולא מתוך שנאה ח"ו.