דרכי חיבור לא"י

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/06/09 16:22 כה בסיון התשסט

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני משתדלת לחיות מתוך שאיפה להתחבר לעמ"י, תורת ישראל וא"י תוך כדי השגת קרבת אלוקים.

לאחרונה, חשבתי על העניין ועלתה במוחי קושיה:

אני מרגישה שאני יותר מחוברת לה' יתברך ולתורתו ועמו מאשר לארצו.. הדבר לא נובע מכך שאינני מחוברת לארץ אלא מכך שאני י-ו-ת-ר מחוברת לדברים האחרים. אני חושבת שזה נובע מהעובדה שקדושת א"י נובעת מקדושת ה' ועמו, לכן אני מצליחה להתחבר לזה יותר.

אשמח לקבל תשובה על דעתך בעניין וכן שמות של ספרים שלדעתך יסייעו לי להתחבר לא"י חיבור נצחי וקדוש.

תודה רבה!

תשובה

שלום

כדי להתחבר לערכי התורה, וביניהם כלל ישראל וארץ ישראל, יש צורך בבניית אישיות בריאה, שמחה, ישרה.

כל העיסוק עם ערכי נצח, ערכים כלליים וקדושים, יכול להביא ברכה ולרומם, רק אם האדם מקפיד לבנות אצלו במקביל קומה רוחנית ונפשית פרטית בריאה.

חשוב להקפיד במידות ישרות, לא לשקר, לכבד הורים, ללמוד למבחנים. להיות בחורה ישרה וטובה ברמה האישית.

תוך כדי דגש גדול על הכלים הפרטיים הנבנים, תוכלי להתעלות להבין וכלשונך 'להתחבר' לערכים הגדולים והכלליים, שהם מגמת התורה.

על כן, על מנת להתחבר לא"י, יש ללמוד מסילת ישרים, ממדת הזהירות עד הנקיות, בסבב חוזר, ולבדוק מה דבריו אומרים כלפי חייך האישיים.

בנוסף, ללמוד את ערכה של הארץ ע"י ספרי אמונה כמו הכוזרי וכתבי הרב קוק (עם הדרכה).
לשמוע שירי א"י המרוממים את הנפש לאהבתה, לטייל בארץ ולהתאהב בה בקדושה.

אך הכל מתוך בניית האישיות הפרטית ולא במקומה.

בהצלחה