דעת הרבנים בנושא סרבנות לשרת בצבא

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/03/02 02:51 כב באדר התשסב

שאלה

השאלה שלי נובעת עקב ארועי התקופה האחרונה

(מכתב הקצינים) . ורציתי לדעת אם ישנם כמה דעות בנושא , ואם כן מהם?

קוראים לי אבנר ואני לומד בבית ספר מדעי תורני כפר בתיה.

תשובה

בס"ד

אני חושב כי כל הסרבנים אינם מעור אחד.
יש מהם פחדנים.
יש מהם רודפי כבוד
יש מהם נגררים
יש מהם אנשים מסובכים עם עצמם.
יש מהם שאוהבים את שונאינו
יש מהם ששונאים את עמנו

אף אחד מהם לא מאמין שיבוא יום וזה יחזור לו בפנים. כשהוא יהיה בסכנת חיים אנחנו נגיד לו:

תתמודד עם הסכנה שלך לבד.
בידים חשופות.
תגן על ילדיך לבד,
בלי כוח,
מול האויבים שאתה כל כך אוהב אותם היום.
שאתה נותן להם נשק וכסף ותחמושת וכבוד ומעמד ואמצעי לחימה.

מה יהיה מחר?

הוא לו חושב על המחר, הוא חושב אולי על היום. אולי גם על זה הוא לא חושב.

הוא לא ראוי להתיחסות של כבוד. הוא סך הכל פחות ממאית של אחוז אחד שכל המניעים שלו הם הנמוכים ביותר.

---
בסוד אני מספר לך שאין לך מה לדאוג, ביום צרה - נעזור לו. אבל אל תגיד לו את זה היום.