דמי שידוכין

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 14/04/13 02:11 ד באייר התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

לאחרונה נפתחו בפייסבוק כמה קבוצות שידוכין.

הרב שמואל אליהו שליט"א כתב במכתבו לקבוצה "כדאי מאוד שכל זוג שמתחתן דרככם יתרום ביום החתונה סך השווה לאלף דולר להרחבת פעילות הארגון

בתרומה זו הוא מכיר טובה לארגון ועוזר לאנשים אחרים להתחתן ובזה הוא יוצא חובת "סעודת עניים" שנוהגים לעשות ביום החופה"

רציתי לשאול,

האם התרומה היא חובה?

ואם כן, באיזה מצבים?

רק אם מנהלי הקבוצה מציעים את ההצעה כמו כל השדכנים?

או גם במקרים בהם מישהו שלח למישהי הודעה פרטית והם התחילו לצאת והתחתנו? ללא עזרת המנהלים (למעט מאגר החברים בקבוצה)?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מתוך דברי הרב שליט"א שציטטת רואים שזו לא חובה, אלא בקשה שכדאי מאוד לעזור למי שעזר לך, ולעזור לאחרים שזקוקים לכך.

גם אם משהו שלח הודעה פרטית הוא לא יכל להגיע אליה ללא הקבוצה לכן זה לא כ"כ משנה.

אך כיוון שזו לא חובה במובן הממוני, תתן כמה שתוכל,
ועוד יותר חשוב אם תוכל לגייס אנשים אחרים לתרום למפעל חשוב זה,
בברכה,

דני ארגמן