דמוקרטיה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/06/09 01:31 טו בסיון התשסט

שאלה

בס"ד

מצד אחד אנחנו אומרים כמה חשוב זה להצביע, להשפיע, להיות שותף בחיי הפוליטיקה ולהביע את הדעות השונות.

מאידך, אנחנו לא מקבלים את השלטון, אנחנו לא כפופים לחוק או שתיים שלא מתאימים לנו לא מתאימים לדעה שלנו.

נכון, אנחנו ימניים ואנחנו לא רוצים לפנות מאחזים, לא רוצים להתנתק מהארץ הקדושה שלנו כל כך. אבל אסור לנו ללכת נגד החוק "אחרי רבים להטות" מה שהרוב קובע, מה שהשלטון קובע, כמה שזה נראה לנו לא נכון ולא מוסרי אנחנו חייבים לציית לו.

הרי אם אנחנו לא נקיים חוק אחד בגלוי והקבוצה הזאת גם לא תקיים חוק אחר, וכן הלאה אנחנו נהייה מדינה לא דמוקרטית בלי סדר, אנרכיה שילטונית.

בכל אופן, אם עומדות לפני שני חוקים, חוק תורה וחוק שלטון תמיד אני נזכר בפסוק "לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל" ורש"י על המקום "אפילו אומר לך על ימין שהוא שמאל ואל שמאל שהוא ימין" אז אני יודע שהשלטון טועה ואני יודע שהימין הוא הימין הטוב והשמאל הוא השמאל הרע. אבל אנחנו חייבים להלחם על הדעה שלנו אך ורק על פי החוק ולא נגד החוק.

תשובה

שלום

אני מבין שאין כאן שאלה אלא הבעת עמדה חשובה, גם אם נתונה במחלוקת בבית המדרש הציוני.

כולם\ן מוזמנים לדון בה.

יישר כח