דכאון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/03/11 16:25 טז באדר ב'

שאלה

שלום! :)

אני בדיכאון ואני לא יודעת למה..!! אני חושבת ולא יודעת למה אני בדיכאון..! איך אני מגיעה לשמחה אמיתית ולשכוח מהכל..?!

תודה..!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

דכאון הוא דבר רע ומזיק.
הדכאון מזיק לחיים בכלל ולחיי אמונה בפרט. הדכאון מביא ליאוש, כך קשה לחיות חיים שלמים של עשיה ויצירה, קשה גם לעבוד את ד'.

אפשר לסייע בדרכים רבות להתגבר ולצאת מדכאון, לכן צריך לטפל בדכאון ולא להשאיר אותו ללא התיחסות.

לדכאון יכולות להיות סיבות רגשיות וגם סיבות גופניות. אם הדכאון נמשך כמה ימים וחולף זה טבעי. אם הוא נמשך יותר משבוע צריך ללכת לרופא משפחה, הוא ימליץ על בדיקות מסוימות.
אם הרופא לא ימצא כלום והדכאון ממשיך צריך ללכת ליעוץ רגשי - פסיכולוג עובד סוציאלי וכד'.
יש גם תרופות טובות שעוזרות מאוד לדכאון אבל הכל צריך להיות בהשגחה והנחיה של אנשי מקצוע.