דיני פורים בעיר מוקפת חומה למי שאינו גר בה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/02/13 19:47 ט באדר התשעג

שאלה

אני מאושפזת בבי"ח בירושלים ואיני תושבת העיר ,עפ"י איזה מקום עליי לנהוג את דיני החג?ואם כן האם אני מחוייבת בכל הדינים-מגילה,משלוח מנות,וכו'?

תשובה

שלום!

הכלל הוא שהולכים לפי במקום בו נמצאים בעלות השחר של בוקר יום הפורים, ועל כן הלנים בירושלים בליל ט"ו אדר עד הבוקר ינהגו פורים בדיוק כמו הירושלמים, שלומר: יקראו מגילה, ישלחו מנות ויתנו מתנות לאביונים ויחגגו ביום ט"ו באדר.

כאשר יש קושי לחולים בקיום מצוות החג, יש להשתדל לעשות את המצווה באופן המינימלי, שאינו כ"כ מסובך, כפי שאפרט:
ברוב בתי החולים מארגנים קריאות מגילה לחולים.
לגבי משלוח מנות העיקר הוא לתת לאדם אחר שתי מנות אוכל, ואפשר גם לקיים זאת בהחלפת ארוחת הבוקר עם השכן.
לגבי מתנות לאביונים, הטוב ביותר לסדר להעביר לארגוני הצדקה הירושלמיים כסף עוד לפני הפורים על מנת שהם יחלקו אותו בפורים.
יש מצווה לאכול סעודה בפורים, ולהשתדל ליטול ידיים ולאכול לחם.

והעיקר הוא להיות בשמחה ולזכור שכמו בשושן - תמיד ה' יכול להפוך את המצב כהרף עין ולהושיע!

רפואה שלימה!