דיני כלים אצל סבא וסבתא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/04/08 11:39 א בניסן התשסח

שאלה

שלום,

סבי וסבתי הינם אנשים שאוהבים את היהדות אך אינם מדקדקים במצוות. אני בספק אם הכלים אצלם מחויבי טבילה או לא.

שאלתי היא, האם ישנו איזה פתרון הלכתי על מנת לשמור על שלום בית כשאני בא לאכול אצלם ( אולי למכור לגוי ולהשאיל ממנו) ?

יש לציין שקרוב לוודאי שנסיון לבקש מהם להטביל כלים יגרור קונפליקט.

תודה,

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אני מניח שלא כל הכלים הינם מחוייבי טבילה. בודאי שיש להם כלים שהם מתוצרת הארץ ולא חייבים טבילה.ובהם אתה יכול לאכול .

כי יש נערך גדול מאוד לכך שאתה מחובר אליהם ומבקר אותם ואוכל אצליהם ושמח בשמחתם. "והאמת והשלום אהבו"

לכתחילה אתה צריך להגיע למצב שבו כל הכלים החייבים טבילה בברכה יוטבלו בברכה. ואם אי אפשר או אין שום דרך לעשות זאת וכדומה אז צריך לבחון כל כלי וכלי .
למשל סירים ניתן לפרק את הידיות ולהרכיבן מחדש וכן במכשירים חשמליים (על מנת ש"גמר המלאכה" של הכלי יהיה ע"י יהודי) וכל זה רק בדיעבד.

אני חשוב שנקודת ההנחה שלך לגבי הדברות היא לא נכונה.

מבלי להכיר אותם ואותך נראה לי שאם תדבר איתם בנחת רוח וברוגע ותפתח את הנושא לדיון ותציג את צדדי הבעיה בטוב טעם ובדעת נכונה ובמתק שפתיים אין שום סיבה שבעולם שלא תצליח לשכנעם לקיים את הטבלת הכלים בברכה.ואם לא היום אז מחר ואם לא מחר אז מחרותיים... .

תנסה ותצליח אחי!!,

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.