דיני טהרה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/10/12 14:20 יב בחשון התשעג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אני פונה אליך מאחר והופיע לי ווסת יום לאחר הטבילה ואני לא יודעת איך לפעול..

אני נוטלת גלולות, בשבוע שעבר שכחתי לקחת שני כדורים-ביום שני ושלישי. הייתי במהלך סיפרת 7 נקיים, וביום חמישי שעבר טבלתי במקווה, כשהבדיקות כשרות לחלוטין.

לצערי הרב ביום שישי בבוקר הופיע כתם, (ב"ה שזה קרה ביום שישי ולא יום קודם במיי המקווה, או בזמן ייחוד)

תחילה, עמדתי בשלושת התנאים לכתם, אך עדיין היה לי ספק מאחר ואני לוקחת גלולות- היה לי ברור שהכתם הגיע מהרחם כי שכחתי לקחת את שני הכדורים בשבוע שעבר.

למעשה, לא היה יחוד מערב הטבילה, והכתם כבר לא היה כתם, ביום שבת הופיע דימום קל מאוד ואז זה פסק.

זה היה סוג של ווסת ליומיים וחצי-שלושה..

שאלתי היא- האם חלים עליי הדינים המקובלים? עליי לעשות שוב-5 ימיי וסת,הפסק טהרה,מוך דחוק ו7 נקיים? או שמא יש הלכה אחרת במקרים כאלה?

(אני מניחה שלא,אך עדיין חשוב לי לקבל תשובה של רב,כדי שלא יהיה שום ספק)

תורה רבה רבה,

שבוע טוב ומבורך!!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זהו כתם מטמא. מתחייבים כל דיני ההמתנה ותהליך הטהרה.
את יכולה לעיין בכל הפרטים באתר של נשמת.
http://www.yoatzot.org/indexH.php
יש שם קו פתוח ליעוץ אישי.