דיני השלמת מנין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/07/02 02:13 כג בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

שלום וברכה לכבוד הרב.

1- במידה וכבר סיימתי את תפילת השחרית במנין מוקדם, וקיים מנין מאוחר יותר בו קיימת בעית מנין, האם אני יכול להשלים מנין למרות שכבר התפללתי?

2- אם כן, מה חובה עלי לומר ומה אסור לי לומר במנין השני לאחר שכבר התפללתי?

בברכת גאולה שלמה במהרה

בימינו וכל טוב לרב ולכל עם ישראל,

יאיר

תשובה

בס"ד

1- כן.
2- אתה חייב "קדושה" ביוצר ובתפילת י"ח. לכרוע במודים. לעמוד בברכת כהנים. לענות אמן על ברכות. ולהשתתף בעלינו לשבח.

אתה יכול להיות שותף בכל התפילה! חוץ מדבר שיש בו ברכות. כגון ברכות ק"ש וי"ח ברכות.

על פי עיקר הדין אתה יכול להתפלל תפילת י"ח כנדבה - אבל לא נהגו כן היום מחשש שמא לא תכוון כראוי.

ויהי רצון שתשמע תפילתך ברצון