דיני אבלות על אח חורג

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/01/16 15:17 יח בשבט התשעו

שאלה

שלום וברכה,

לאחרונה נפטר לחבר מאוד טוב שלי אח, האח הזה הוא רק מצד אביו ולא מצד אמו. האם חלות עליו אותן הלכות אבלות בדיוק כמו לאחיו האחרים שהם אחים מאב ואם? אני שואל זאת כי תמיד חשבתי שקרבה מצד אחד מספיקה אבל לו לא נתנו לעשות קריעה בבית העלמין.

תשובה

ב"ה

שלום.

דיני אבלות חלים רק על שבעה קרובי משפחה. והם: [אביו, אמו, בנו,בתו, אחיו ואחותו (בין מצד האב בין מצד האם) בעל על אשתו ואישה על בעלה.]
אין דיני אבלות נוהגים על תינוק שמת בתוך שלושים יום מלידתו.
אין דין חינוך קטן לאבלות ולכן בן קטן מגיל שלוש עשרה ובת קטנה מגיל שתים עשרה אינם חייבים בדיני אבלות ורק דין קריעה נוהג בהם. (ציטוט מספר צרור החיים של הרב מרדכי אליהו זצ"ל)

ומחה ה' אלוקים דמעה מכל כל פנים...

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.