דין סגירת חלון

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 14/05/02 07:48 ג בסיון התשסב

שאלה

אני מחפשת מקור הלכתי לדין האומר שבתקופת החורף צריך לסגור את החלון אם למישהו קר ואפילו לכל שאר הנוכחים חם. אני מחפשת מקור ישיר לדין זה המתייחס לחום או קור ולא מניין נלמד דין זה. תודה.

תשובה

ב"ה ה' מנחם-אב תשס"ב

למרים שלום!

מקור מפורש בנושא קור או חום לצערי לא מצאתי, אבל ברור שנושא זה מתקשר לדין נזקי שכנים, הנוגעים גם לנזקים שקשורים לאי-נוחות כמו רעש, שאדם יכול למחות בשכנו שלא ירעיש, לדעת הרמ"א בשולחן ערוך חושן משפט סימן קנ"ה סעיף ט"ו זה דוקא בחולה שיכול לטעון כך, אבל מדברי המחבר במספר מקומות משמע שאפילו בבריא הוא יכול למחות,כך משמע שם בסעיף ז' ובסימן קנ"ו סעיף ב' לגבי רעש בחצר. כיון שמופיע במספר מקומות בפוסקים ש"הכל חולים אצל צינה", בודאי שבחורף אין היתר לפתוח חלון כשאדם אחד מתנגד לכך.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת