דין ביטול ברוב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/08/13 15:24 כח באב התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

בעיה בכשרות שנתקלנו:

הכנו חזרת ביתית על כלים בשריים (במטרה לאכול עם בשר). מסתבר, שהייתה בעיה בסוכר שהוכנס לחזרת- ילדה שלי הכניסה כפית מלוכלכת בחלב לקופסה כדי לקחת סוכר (זה היה כשבוע לפני שעשינו את החזרת). האם הסוכר הפך לחלבי וכל החזרת בעצם חלבית או בכלל אסור להשתמש בה? וכן אם כבר אכלנו חזרת עם בשר על כלים בשריים, מה דין הכלים?

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הכפית המלוכלכת בחלב הרטיבה מספר גרגירי סוכר - גרגירים אלו התערבבו עם גרגירים אחרים וחלקם אולי הגיע אל החזרת - אני לא יודע כמה כפיות סוכר הכנסת לחזרת, צריך לבדוק מה יחס הסוכר בחזרת.

בסופו של דבר - אם כמות החלב שנדבקה בסוכר שהוספתם לחזרת היא ביחס של אחד לשישים בחזרת (נראה סביר מאוד שכך הוא) אז יש כאן דין ביטול ברוב והחזרת נשארה פרווה וכשרה לאכילה עם בשר.

בכל מקרה הכלים בודאי כשרים.

ועיינו
http://www.din.org.il/2012/07/12/טיפת-חלב-שנפלה-למאכל-פרווה/