דימום?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/03/10 10:44 ט בניסן התשע

שאלה

שלום אני עם התקן כחודשיים..

טבלתי לפני שבוע וחצי, ביום שני לפני יומיים הייתי אמורה לקבל מחזור,

ביום ראשון בערב ראיתי מין הפרשה חומה..

ועד למחרת בערב לא היה כלום וביום שני בערב שוב אותה הפרשה חומה על המגן תחתון, ועל הטשיו חום ורוד שקוף...

ביום שלישי אותו דבר כל היום נקי, ובערב הפרשה חומה..

כמובן שאסרנו עד שנדע שאולי זה לא אוסר..

רציתי לדעת אם אכן זה אוסר.

ולהבין מזה? האם זה יכול להיות מחזור?? ואם לא אז מדוע המחזור מתעכב..?

ומה עכשיו שבוע ככה? ואח"כ גם מחזור 10 ימים 7 נקיים כמעט חודש שלם!! שאח"כ שוב יהיה לי רק שבוע מותר...

זה מדכא!!! מה ניתן לעשות????

תודה רבה לכם!!

תשובה

בס"ד
למיטב ידיעתי ההתקן גורם לדימומים קלים. לנשים שלא שומרות טהרת משפחה זה לא משמעותי. אבל עבור מי שמקפידה על טהרה זה פגיעה קשה בזוגיות בריאה.
להערכתי ההתקן אינו פתרון לאישה דתיה, אבל אני לא מומחה. כדאי לך להתיעץ בדחיפות עם רופא\ת נשים שומר מצוות. רופאים כאלה מבינים את הצרכים המיוחדים של אישה דתיה.
באשר לכתמים - אי אפשר לפסוק בדברים כאלה אלא רק מי שמומחה ומביאים אליו את הכתם עצמו. תתעניני מי רב שמומחה בכתמים באזור שלכם ותבקשי מבעלך לקבל ממנו פסק הלכה בכל מקרה לגופו.