דילמה -מדרשה או כיבוד הורים?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/12/09 18:01 י בטבת התשע

שאלה

שלום לך כבוד הרב!

רציתי לשאול אותך שאלה די מורכבת

שאני לא יודעת מה לעשות בנידון.

אני נערה בת 17 עוד מעט.

ותכננתי לעבור למדרשה אחרי שאני יסיים

את הלימודים בעז"ה.

עכשיו , אני גרה בבית עם אחי ואמא שלי.

[ההורים שלי גרושים] ומתי שאני רק יסיים את התיכון אחי יתגייס לצבא,ואמא שלי תשאר לבד.

אמא שלי היא לקויית ראייה יש לה בעיות ראייה היא רואה מטושטש מאוד בקושי רואה משהו.

ואני לא יכולה לעזוב אותה לבד וללכת למדרשה.

לא יהיה מי שיהיה איתה. וגם זה יושב לי על המצפון רק לחשוב על זה. אני גם לא מוכנה בשום פנים ואופן להביא לה מטפלת או משהו כזה.

אמא שלי מאוד תצטרך אותי אחרי שאחי יעזוב.

מה אני עושה? אני יודעת שבמדרשה אני הכי יתחזק שם!! אני צמאה לזה מאוד!!

בבקשה תענה לי כמה שיותר מהר.. אני חייבת תשובה אני בדילמה!!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
התשובה צריכה להיות גם וגם.
מצאי מדרשה שנמצאת בטווח נסיעה יומי מהבית שלך. כך תוכלי גם ללמוד מספר שעות ביום ולהיות באוירה של מדרשה וגם להשאר עם אמא שלך. את תקיימי מצוות כיבוד הורים בהידור רב - וזה יועיל לחיזוק הנפש, כאשר תעשי זאת מתוך רצון גדול וכוונה עמוקה.