דיבור של בן ובת לבד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/02/12 21:54 כח בשבט התשעב

שאלה

האם מותר לי כבת ששומרת צניעות ונגיעה ,ללכת ולדבר עם בן בצד ? בשיחה שעשו לנו אמרו לנו שאסור אבל אנחנו בד"כ בשבט נוהגים לעשות זאת .

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין איסור שבן ובת ידברו.
יש איסור ייחוד, כאשר מתרחקים למקום שאין בו אנשים או מסתגרים בחדר לבד. זה אסור.
למעשה - אם יש לכם צורך, מותר לכם להתרחק מכולם ולדבר.

מבחינה חינוכית - אם בן ובת מרבים להתרחק ולדבר לבד זה עם זו, הדבר גורם תחושה של קרבה בינהם. כאן אנחנו נכנסים לנושא של חברות בגיל צעיר.