דיבור עם בנים באוניברסיטה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/06/02 16:52 כח בסיון התשסב

שאלה

שלום.

אני לומדת באוניברסיטה (אולי הדבר אינו רצוי כל כך, אך יש מקצועות שאין אפשרות ללמוד אותם במכללות).

רציתי לשאול מה צריכה להיות ההתייחסות לגבי דיבור עם בנים?

האם יש חלוקה בין בנים דתיים לשאינם דתיים?

תודה.

תשובה

ראי
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7775
לדעתי אין הבדל בין דתיים לחילונים בענין זה.
כולם נוצרו אותו דבר.
התשובה שם נכתבה לגבי בנים והיא נכונה בדיוק לבנות כלפי בנים.
הבעיה באוניברסיטה היא שההיכרות עם הבנים שלומדים איתך היא קבועה מתמשכת ולכן היא צריכה יותר זהירות. צריך לקבוע כמה כללים:

אחד - רק דברי נימוס.
שנים - לא לדבר כלל עם מי שלשונו או מבטיו גסים.
שלוש - לא להפתח לגמרי נפשית או רוחנית.

לא לתת ל"קשר של מילים" להוביל אותך. כך טיבעו של כל קשר - הוא מתפתח. כשהוא מתפתח באוירה של "היתר" ו"חופש מיני" הוא צריך שמירה יתירה.

שימי לב את נמצאת בחברה שהמושגים הבסיסים שלה הם ש"אין גבולות".
גם אם יש למישהו גבולות - אלה לא הגבולות שלך.
הוא חושב שכשיש "אהבה" - הכל מותר ואפילו מצווה. ואת יודעת ש"קשר מיני" אינו "אפיזודה חולפת". ה"חויה המינית" היא "חרב פיפיות". רק כשהיא באה עם "קשר מחייב" היא "חויה בונה".
"קשר מזדמן" ב"מחויבות של מילים" בלבד - היא חויה שגם בטווח קצר ובמיוחד בטווח הארוך מחלישה ומטשטשת את האישיות. מחלישה את האימון בבני אדם גם באלה שכדאי וצריך להאמין ולבטוח בהם.

לכן - זהירות!!
לא לחץ וחשדנות. רק נינוחות וזהירות.
בהצלחה