דיבור עם בנות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/07/02 10:35 כח בתמוז התשסב

שאלה

שלום רב!אני בו 14 וחצי ולאחרונה נחשפתי לאיסור הדיבור עם בנות הדבר נראה לי מוזר: א.אני רואה את כל האנשים סביבי(גם הרבנים בישיבה)מנהלים יחסי אנוש פשוטים עם נשים("מה שלומך?...איך הילדים?)

אז למה לנו בגיל הזה אסור? ב.קראתי באיזה מקום:"אל ירבה שיחה עם האישה -דרשו חז"ל באשתו שלו קל וחומר באשת חברו" הדבר נראה מעוות לגמרי הרי האשה איתה אתה נכנס תחת ברית הנישואין הקדושה היא האדם הקרוב ביותר אליך אז אולי כמו שאת דין זה לא צריך לקיים כך גם את דין ה"דיבור"? בברכה. נ.ב איןלי"איי-מייל" אז אודה לך אם תפרסם את התשובה באתר

תשובה

ב"ה

דני שלום.

נושא זה נדון בהרחבה באתר, אנא ממך הקלד"דיבור עם בנות" וקרא את התשובות שנכתבו .

אספר לך סיפור אישי.
הרגלתי את עצמי שכשאני ניצרך לדרוש/ לשאול,
בשלומה של אשה אני לא פונה אליה באופן ישיר:
מה שלומך?
אלא פונה בלשון רבים:
מה שלומכם?
איך אתם מרגישים?

מפני שפניה ישירה יש בכוחה ל....קרב לבבות.
לדיבור יש עוצמה של יצירת קשר רצוני או לא רצוני.
קשר גלוי, וקשר סמוי.

אני משמש כרב במועצה איזורית בעלת אוריינטציה ,
חילונית .
ואיך נראה לך שהם קיבלו את זה?
בהתחלה הם לא הבינו.
אח"כ הם התחילו להבין שמשהו לא בסדר אצלי,
שהרי אני מדבר עם אדם אחד בלשון רבים?
ואז הם שאלו אותי ,
והסברתי להם.
והיום הם מבינים.

מי שלא התרגל לעדינות כזו של מגע עם בנות,
יהיה לו קשה להבין .
אז מה?
אני רוצה לשמור על העדינות שלי ולכן אני פונה ,
בלשון רבים.
תתרגלו, ככה אני!!!!!!!!
(וזה עדיף מלומר:
הי מותק!....
את ניראת טוב היום....
שימלתך הולמת את צבע עינך....)

היכן עובר הגבול????????

בברכה,

עוזיאל