דיבור אם בנות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 29/09/10 15:24 כא בתשרי התשעא

שאלה

שלום. אני נער בן 16

אני שלחתי שאלה לפני כמה חודשים לגבי דיבור עם בנות והבנתי שלא טוב או כדאי משום כמה סיבות (אע"פ שאף פעם לא דברתי)

לפני כמה ימים עלתה בי השאלה.. אז מתי כן יהיה אפשר וצריך לדבר איתן (הרי מתישהו אני צריך להתחתן)??? ואם זה מגיל מסוים אז הרי לא כל כך פשוט לעשות שינוי ברגע ופתעום להתחיל לדבר...

אשמח אם תענה לי באריכות

תודה וחג שמח

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

נכון שלא צריך ליצור קשר עם בנות בגיל הזה,
וכאשר ענין הנישואין יהיה רלוונטי מבחינת הבשלות והמוכנות,
תתחיל לדבר, זו מיומנות נרכשת, לא צריך תואר שני כדי לדבר עם בת,
צריך רגישות, צריך מודעות לשוני בין בנים לבנות, ואת זה ניתן ללמוד מתוך הנסיון, או לקבל הדרכה, העיקר להיות עדין ורגיש, ובשביל זה לא צריך לדבר עם בנות במשך כמה שנים,

יתרה מזו, דיבור עם בנות בגיל כזה לא בהכרח מפתח מיומנות תקשורת, הרבה מהדיבורים הם לשם עשית רושם, משחק סתם צחוקים וכדומה, שאין בהם שום מחויבות ושום לקיחת אחריות.

בברכה,

דני ארגמן