דיבור או אכילה אחרי קריאת שמע על המיטה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/05/02 10:39 כז באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שליט"א!

לגבי דיבור/אכילה אחרי אמירת ברכת המפיל קראתי שאסור ושמעתי שיש חולקים מה צריך לעשות?

וגם אם אסור לדבר מותר לקרוא או שצריך ישר ללכת לישון?

תודה רבה!!!

תשובה

בס"ד

אם ברכת "המפיל" בשם ומלכות דהיינו "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם המפיל וכו'" - אסור לדבר ו\או לאכול אחר כך.
מותר לקרוא אם אינך יכול להרדם. אבל לכתחילה מברכים את הברכה הזו רק ברגע שעייפים ורוצים ממש לישון.

יש נוהגים לברך בלי שם ומלכות בגלל החשש הזה שמא לא נרדם מיד וגם בגלל שלפעמים ישנים אחר חצות הלילה. ובמקרה זה מותר לדבר או לאכול אם מאוד צריכים.