דחוף

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 05/07/09 02:55 יג בתמוז התשסט

שאלה

שלום,

לפני כמה זמן חבר שלי שם לי טבעת על היד ואמר: "הרי את מקודשת לי בטבעת זו כדת משה וישראל".

לא היו עדים, אבל יש כאלה שאומרים שהשמיים והארץ זה עדים ושאנחנו צריכים לפנות לרבנות להתגרש.

מה לעשות?

תשובה

שלום וברכה
בראש ובראשונה אני רוצה להקדים ולומר שקידושין הם לא משחק וראוי להימנע מלעשות משחקים שכאלו שיכולות לגרום לבעיות גדולות בהמשך החיים (כגון שאישה שהתגרשה ממשחק כזה לא תוכל להינשא לכהן ועוד בעיות שונות).
שנית בכל מקרה חשוב לדעת מה תגובת האישה למעשה אם היא אומרת אני לא רוצה או משהו אחר במשמעות של זה כגון זורקת את הטבעת או משהו בסגנון גם כן הקידושין אינם חלים כי אישה אינה מתקדשת בעל כרחה.
(במקרה המואר לא תארת מה הייתה תגובתך).

בכל מקרה קידושין ללא עדים כלל (אם יש עד אחד הדיון שונה) אינם קידושין כלל ועיקר והשמיים והארץ לא כשרים לכהן בתור עדים לצורך העניין ולכן בנידון דידן כיוון שאף אחד לא ראה אין צורך בגט ובגירושין כי אין לקידושין אלו כל תוקף (שו"ע אבן העזר סימן מב סעיף ב).

אני שוב רוצה להדגיש שלשחק בקידושין זה כמו לשחק בדיני נפשות והסכנות שמתעוררות מכך לעתידכם ועתיד ילדיכם יכולות להיות משמעותיות מאד.

שתזכו להקים בית נאמן בישראל בחופה וקידושין כדת משה וישראל!!!

מקווה שעזרתי.
נועם ישראל
(המשיב אינו רב)