דחוף פסיקת הלכה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 22/08/02 21:08 יד באלול התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

רציתי לשאול איך אני צריך לפסוק הלכה

אני מתלבט האם לפסוק כמו הרב עובדיה או כמו הרב אליהו את ההלכות של הרב עובדיה יותר נוח ללמוד מהילקוט יוסף אבל הרב עובדיה לא פוסק בכלל לפי הקבלה וזה קצת מפריע לי. וגם השקפת העולם אולי קצת שונה. מצד שני הרב אליהו יותר מחמיר בכל מיני דברים שאני לא יודע אם אני יעמוד בהם

האם אני יכול לפסוק כמו הרב עובדיה ובעניני השקפה ובדברים אחרים שנראה לי כמו הרב אליהו?

(לדוג' אם הרב עובדיה אומר שצריך להשמיע את התפילה לאוזניו והרב אליהו אומר שלא להשמיע האם אני יכול בזה לפסוק כמו הרב אליהו למרות שאני פוסק בד"כ כמו הרב עובדיה)

תשובה

עדיאל שלום,
ראשית ברצוני לציין בפניך כי הראש"ל הרב מרדכי אליהו שליט"א אינו מחמיר.פסיקותיו לאמיתה של תורה,ולא אחת לאחר שהוא מציין את ההלכה הוא מציין "ויש מחמירים"או "ויש נוהגים לחומרא".
לגופו של עניין, עליך לקיים את האימרה של "עשה לך רב" המובאת באבות(א,ו)בשם יהושע בן פרחיה.והרעיון הוא שאדם יעשה לו רב אחד שממנו ילמד תורה והלכות.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני