דחוף- מהלך

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/08/05 21:38 ח באב התשסה

שאלה

כמי שחרדים מההתנתקות המנטלית שעלולה להיות בצפון הארץ (ימי מכירות בקניונים חגיגות ואדישות,) אנחנו מנסים לגרום למי שלא יכול להדרים לצאת מביתו השבוע לרחובה של עיר, עם אוהל ותרמיל.

כיצד ניתן להגדיל מהלך זה. האם נראה לרב כי יש דרך לצרף אליו חילוניים או שמאלנים

מצפים לישועה.

תשובה

שלום וברכה
צריך לצאת לרחוב גם היום, גם אתמול וגם מחר.
בישיבתי יזמו בחורים כבר כמה שבועות יציאה בימי חמישי בלילה לרחובה של עיר ולשיחה עם אנשים. בישיבות אחרות עשו זאת בצורה אחרת. זו אחת הדרכים המתחילות מהלך - והיא חשובה גם לנו כדי ללמוד את הציבור.
מכאן יכולה להתפתח אווירה חברתית של שותפות בעקירה ואי-אדישות. מכאן יכול לצמוח מהלך אמיתי של שינוי.
כל מה שתעשו בכיוון זה - מבורך.

כל טוב