דחוף מאוד - שימוש בכרטיסים שפג תוקפם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 28/07/03 06:30 כח בתמוז התשסג

שאלה

בע"ה

כבוד הרב,

אודה אם תואיל לענות על שאלתי:

יש לי כרטיסים למקום בילוי כלשהו שמצויין עליהם שהם תקפים עד תאריך מסויים, שכבר עבר. האם מותר לי לנסות להיכנס עמם לאותו מקום ורק אם שמים לב ולא נותנים לי להשתמש בהם - לקנות חדשים?

תודה רבה.

נ.ב. מכיון שהתשובה דחופה לי לשעות הקרובות אבקש את מחילת כבודו וייתכן ואשלח את השאלה לעוד רבנים.

תשובה

בס"ד

צריך לראות למה התוקף פג. האם זה בגלל שיש הנחה מסוימת והיא מוגבלת בהיקפה או שזה תעלול פרסומי חסר משמעות ממונית ונועד רק לזרז את האנשים.

באופן הראשון - יש לדעת כי חברת שיוק לפעמים מחלקת כרטיסים או מוכרת בהנחה גדול לתקופה מוגבלת על מנת לזרז אנשים להגיע להופעה. זה מוגבל בהיקפו כיון שזה "הפסדי" לחברה. הרווח יבוא מכך שלא ישתמשו בכרטיסי החינם האלה ויקנו כרטיסים בכסף מלא.

באופן השני. המחיר הוא המחיר האמיתי של המוצר, וכל הגבלת הזמן נועדה ליצור עליך לחץ פסיכולוגי להזדרז להשתמש בכרטיס ולקנות כרטיס נוסף. . במקרה זה אני לא רואה סיבה למה שלא תשתמש בכרטיס אפילו שפג תוקפו. להפך. אם זה מחיר מלא - אין להם רשות וסמכות להגביל את השימוש בו.

יש מקרים שבהם מוכרים כרטיס כניסה ליום אחד במחיר מסוים. במקרה כזה - זה ממש גזל לנסות להכנס בו ביום אחר. כיון שכוונת המוכרים למכור יום אחד בלבד. כל יום זה מחיר אחר. וזה גם חילול ה' אם תתפס.

בהצלחה