דחוף - לא הכנתי גרביים לתשעה באב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/08/03 10:18 ח באב התשסג

שאלה

בע"ה

לכבוד הרב החשוב,

מצטער שאני שואל את השאלה ברגע האחרון [ומחמת כך, אשאל ברשות הרב את השאלה רב נוסף] אך עד עכשיו לא עלה הדבר בראשי;

במהלך הקיץ אני נוהג ללכת עם סנדליים בלא גרביים ולכן לא הכנתי לעצמי לפני תשעת הימים גרביים ללבישה וכל הגרביים שלי מכובסות. בתשעה באב אני הולך עם נעלי בית ונראה לי שמן הראוי ללבוש גם גרביים. מה לעשות?

(אני אשכנזי).

בתקווה ותפילה שיבנה ביהמ"ק ושנשמע ונתבשר בשורות טובות ישועות ונחמות.

תודה רבה וכל טוב!

תשובה

בס"ד

לבש את הגרבים לפני תשעה באב עצמו.

יש נוהגים להשליך על הארץ את הבגד לפני לבישתו ואיני יודע האם זה מועיל בגרבים. אבל אולי כדאי לעשות כן להראות לעצמנו שאנחנו לא לובשים בגדים מכובסים. לכל הפחות.

והאמת והשלום אהבו.