דחוף! בחור מושלם אבל....

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/11/10 12:12 יח בכסלו התשעא

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אני בת 21, ולומדת באוניבסיטה. לפני כשלושה שבועות נפגשתי לראשונה עם בחור שהכרנו מחבר משותף.

הבחור הזה הוא מושלם, הוא מתחשב, הוא יפה, הוא עונה לי על הרבה קריטריונים, אבל יש 2 קריטריונים שהוא לא עונה עליהם והם מאד חשובים לי: לא מספיק אכפתי כלפי, ולא מצחיק אותי. מאד חשוב לי בבן זוג שהוא יהיה מצחיק ושנון. כשאני צוחקת אז אני מרגישה יותר משוחררת להפתח, וזה יותר נחמד לי כשמצחיקים אותי, אבל הבחור הזה לא מצחיק אותי. יש לו הערות חביבות שגורמים לי לגיחוך מנומס, אך לא יותר, לפחות כרגע.

יצאנו ל-3 דייטים. אחרי הדייט הראשון ספרתי לחבר המשוף איך היה לי, ושהוא חופר הרבה על עצמו ולא מספיק מקשיב ומתעניין בי, והוא אמר לו את זה. ומאז כשדברנו בטלפון הוא אמר שהוא ינסה ככל יכולתו לתקן את זה , והוא באמת בשיחות הטלפון מתעניין ושואל עלי יותר.

אבל התכונה הזאת של חוש ההומור חסרה לי. אני לא יודעת אם לחכות עוד כמה דייטים, וזה עדין מוקדם לפסול, או אם לומר לו את זה, האם להתפשר על התכונה (שזה ממש חשוב לי), או אולי פשוט להגיד לו עכשיו שזה לא מתאים בגלל זה.

חשוב לציין שגם אותי הוא ממש מחבב, ושנינו בקטע של קשר רציני.

רציתי גם לשאול: אמנם יצאנו רק 3 פעמים, אבל שנינו התוודנו זה בפני זו שאנחנו חושבים כל הזמן אחד על השניה. האם זה טבעי כבר בשלב כה מוקדם? האם זה בגלל משיכה פיזית? כי אני באמת נמשכת אליו.. אני לא רוצה להסתנוור בגלל זה, אבל האמת שהוא באמת בחור איכותי, בלי קשר ליופי..

אני לא יודעת אם אני אמורה להרגיש איזה "קליק" שאני לא ממש חשתי בפגישות שלנו..

בבקשה , תעזרו לי, זה מטריד אותי..

תודה רבה! אתם עושים עבודת קדש!

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

א.את אומרת שכדי להפתח את צריכה צחוק, נכון שצחוק גורם לפתיחות אבל את לא יכולה להיות תלויה בהתנהגות הזולת כדי להפתח.
אדם צריך להיות בן חורין ולא תלוי באחרים, לפחות בכל מה שקשור לתנועות הנפש שלו,
אשה יכולה למצא את עצמה אומרת אחרי הנישואין : אני אהיה מאושרת רק אם בעלי יתן לי ...
וכן הפוך : אני אהיה שמח רק אם אשתי תעשה...תתנהג...וכו'.
את צריכה למצא בעצמך את הדרכים שגורמים לך להפתח.

ב. יחד עם זאת יש מקום לשתף אותו בענין הזה ולומר לו : "מאוד יעזור לי להפתח אם תהיה שנון" אבל לא ממקום שך תלות אלא ממקום של הבעת צורך.

ג. מה ששאלת אם זה נורמלי שיש לך משיכה –תגידי תודה שזה כך!,
תארי לעצמך שאת פוגשת בחור נפלא,הכל טוב, חוץ מזה שאת בכלל לא חושבת עליו!!
זו היתה באמת בעיה...

ד. אם את חוששת מסינוור אפשר לבדוק את החיבור בניכם בבחינה שכלית,
לשאול את עצמך: האם יש לו מידות טובות? האם הוא מקשיב? מבין? מתחשב?
האם את רוצה שהוא יהיה האבא של הילדים שלך? האם את סומכת עליו? מסוגלת לגלות לו סוד? האם הוא מספיק בוגר כדי להקים בית?
אם לא תפגשי בחריקות תמשיכי הלאה ללא הרבה חששות,
וה' יהיה בעזרך.

בברכה,

דני ארגמן